podľa prijatých zásad by dobrý kameň mal prímať do seba vodu,keď ho napustíš olejom,voskom a podobne,vodu odpudzuje,ak sa budeš živiť ryžou a jesť paličkami,spokojne šúchaj 20 rokov(alebo dokud to vúbec ješte jde

),ja mám na jar 60,tak na to nemám čas a vymyslel som si remenný kotúčik(koža ako koža),ak rezníky a hamburgery a páročky,treba si umyť ruky,no a samozrejme na to treba hladký kameň(niekde na sba fóre bol prezentovaný veľký chrizantemák,vyleštený a majiteľ pre moju zábavu ho yoseki dlaňoval),teda to vidím tak,že musí byť na to vhodný kameň,čas a keďže sa ľudia prechádzajú po Mesiaci aj rozum,aj toto ak je umenie je živé a čo je dobré na niektoré japan kamene sa nedá slepo kopírovať na všetkých našich,pochopiteľne patina na povrchu kameňa je jedinečná,úmysel ju napodobniť tradičným spôsobom chápem,ale vždy je to aj otázka podmienok a možností,npr niektoré mnou prezentované kamene z potoka z mäkkou vodou ani nečistím,príroda sa postarala,do určitej miery to môže byť aj meditačná záležitosť,ak si niekde pri telke budeš svojho miláčika hladiť,potom uložíš do krabičky v zamatovej handričke a budeš brávať všade so sebou je možnosť vzájomného nabíjania sa pozitívnou energiou(vraj občas na slnko a nemá sa dotýkať iný človek),alebo učenie sa trpezlivosti ako alchymisti pri výrobe zlata,v neposlednom rade tento kúsok prírody doma môže byť vzhľadom na ceny dobrý obchod a je potrebné si dávať pozor,kde sú cielené dobré rady suiseki guruov